Volg eerste-koophuis.nl op twitter Volg ons | print

Bouwkundige keuring

Advertenties

Jouw huis hier verkopen?

Maak gebruik van de introductie-aanbieding: de eerste 3 maanden gratis!

Bij een ouder huis is het niet onverstandig om tijdens het proces van aankoop van een woning het huis te laten inspecteren op gebreken. Een bouwkundige keuring is een aanrader en zeker de kosten waard. Verborgen gebreken, zoals lekkages of houtworm of houtrot, komen dan aan het licht. Het bouwkundige onderzoeksrapport geeft samen met het taxatierapport een objectief beeld van de waarde van het huis.

De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundigadviesbureau, maar welke moet je nu kiezen. Sinds kort is er een nieuwe website gelanceerd waar je bouwkundigekeuringen kunt vergelijken en direct een offerte aan kunt vragen. Kijk daarvoor op bouwkeuringvergelijk.nl.

Daarnaast zijn er zijn verschillende instanties die je een dergelijke bouwkundige keuring kunt laten uitvoeren:

  • De vereniging eigen huis biedt een zogenaamde aankoopkeuring: een visuele inspectie die een goed en betrouwbaar beeld geeft van de bouwkundige staat van de woning. De keuring geeft inzicht in de kosten die u moet maken om het huis in redelijke staat te brengen. Dit geldt alleen voor kosten van herstel van de gebreken die de bouwkundige met het blote oog kan waarnemen. Als je lid bent van de vereniging eigen huis, kost een bouwkundige keuring € 255,-.
  • ADA keur voert bouwkundige keuringen uit, heeft een landelijk dekking en rekent geen voorrijkosten. Bouwtechnische keuring aanvragen.
  • De Hypotheker biedt een bouwkundige keuring, uitgevoerd door WoningSchouw.

Nationale Hypotheek Garantie
Tot voorkort was het voor een hypotheek met NHG verplicht om een speciale bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Echter heeft de NHG besloten dat dit niet meer nodig is. Lees hier aan welke voorwaarden je moet voldoen voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG.

Is de bouwkundige keuring aftrekbaar?

Ja, de kosten voor de bouwkundige keuring zijn aftrekbaar als deze kosten zijn gemaakt voor het afsluiten van de hypotheek voor het kopen of verbouwen van je huis.

Bouwkundige keuring aanvragen

Via onze bouwkundige keuring aanvragen pagina kun je online een bouwkundige keuring aanvragen en inzicht krijgen in de kosten van de bouwkundige keuring.