Volg eerste-koophuis.nl op twitter Volg ons | print

Nieuws over het kopen van je eerste huis

Advertenties

Jouw huis hier verkopen?

Maak gebruik van de introductie-aanbieding: de eerste 3 maanden gratis!

Hier zullen we zoveel mogelijk relevant nieuws over het kopen van je eerste huis verzamelen. Heb jij nog een tip voor een nieuwsbericht? Gebruik dan ons tipformulier om ons op de hoogte te brengen.

 • NHG premie moet omlaag

  Vereniging Eigen Huis (VEH) is van mening dat de premie voor een NHG-hypotheek omlaag kan: het gemiddeld uitgekeerde schadebedrag is afgenomen en ook het aantal mensen dat met betalingsproblemen de NGH inschakelde is gedaald.

  Verder lezen ›

 • Starter kiezen vaker voor rentevaste periode van 30 jaar

  In nasleep van de verkiezingsoverwinning van de nieuwe president van de Verenigde Staten Donald Trump stegen de hypotheekrentes in Nederland met een lange looptijd. 

  Verder lezen ›

 • Ook verhogingen hypotheekrente in December

  MoneyView heeft vastgesteld dat December 2016 opnieuw een maand van renteverhogingen is geweest. De grootbanken hebben hun tarieven in deze maand allemaal één keer verhoogd.

  Verder lezen ›

 • De hypotheekregels in 2017

  Heb je plannen om je eerste woning te kopen of wil je verhuizen naar een nieuwe koopwoning? Het is dan essentieel om over de laatste informatie te beschikken op het gebied van hypotheken. Voor 2017 zijn een aantal financiële veranderingen doorgevoerd die voor jou als aankoper relevant kunnen zijn. Eerste koophuis heeft de wijzigingen die betrekking hebben op het financieren van een woning voor je op een rij gezet.

  Verder lezen ›

 • Zzp'er kan makkelijker huis kopen

  Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp) is het vanaf 1 december makkelijker om een eigen huis te kunnen kopen. In toenemende mate zijn er steeds meer initiatieven om het aankopen van een huis voor zzp'ers makkelijker te maken en dit geldt nu ook voor een hypotheek met Nationale hypotheek garantie (NHG).

  Verder lezen ›

 • Hypotheekrente tarieven met grote stappen omhoog

  De gemiddelde hypotheekrente is met flinke stappen omhoog gegaan. Dat de hypotheekrente is gestegen, blijkt uit een renteoverzicht die door de onafhankelijke website hypotheekrente.com is gepubliceerd. 

  Verder lezen ›

 • Woningprijzen blijven stijgen

  Zowel de prijzen als de aantallen verkopen van bestaande koopwoningen blijven dit en volgens jaar stijgen volgens het meest recente kwartaalbericht woningmarkt van de Rabobank. 

  Verder lezen ›

 • Rood staan kan gevolgen hebben voor je hypotheek

  Per 1 december kan het rood staan bij je eigen bank gevolgen hebben voor de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Per deze datum gaat het Bureau Kredietregistratie (BKR) kredieten (roodstanden) registreren die groter zijn dan € 250,-- en die mensen langer als 1 maand gebruiken.

  Verder lezen ›

 • Eerste renteverhoging hypotheekrente sinds jaren

  De hypotheekrentes voor lange rentevastperiode's zijn voor het eerst sinds jaren verhoogd. Het gaat om de tarieven met een rente vaste periode van 5 jaar of langer. Afgelopen maandag hebben Rabobank, Hypotrust, Obvion en Centraal Beheer de tarieven verhoogd.

  Verder lezen ›

 • In de rij voor een koophuis

  De woningmarkt explodeert in Rotterdam. Het is dan ook plots heel normaal dat er rijen mensen voor een open huis dag staan te wachten bij 1 koopwoning. Het is dringen geblazen op de markt. 

  Verder lezen ›