Volg eerste-koophuis.nl op twitter Volg ons | print

Zzp'er kan makkelijker huis kopen

Advertenties

Jouw huis hier verkopen?

Maak gebruik van de introductie-aanbieding: de eerste 3 maanden gratis!

Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp) is het vanaf 1 december makkelijker om een eigen huis te kunnen kopen. In toenemende mate zijn er steeds meer initiatieven om het aankopen van een huis voor zzp'ers makkelijker te maken en dit geldt nu ook voor een hypotheek met Nationale hypotheek garantie (NHG).

Zoals gezegd was het al mogelijk voor een zzp'er om een hypotheek af te sluiten maar makkelijk is dat vaak niet. Wanneer een zzp'er nu 1 jaar bestaat (voorwaarde) is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen met Nationale hypotheek garantie. Dit maakt het verkrijgen van een hypotheek weer een stuk makkelijker. 

Het Waarborgfonds eigen woning bezit neemt met de garantie een bepaalde risico's van banken over. Hierbij moet je denken aan het de situatie dat een eigen woning bezitter in geldnood zou geraken waardoor de woning verkocht dient te worden. Is er sprake van een restschuld dan zal onder NHG deze restschuld worden overgenomen.

Van 3 naar 1 jaar

In het verleden waren er al mogelijkheden voor zzp'ers om een hypotheek af te sluiten bij verschillende geldverstrekkers, echter moest je hiervoor wel 3 jaar actief zijn en 3 jaarcijfers kunnen aantonen. Dit is een behoorlijke drempel voor velen.

Per 1 december is deze grens dus verlaagd naar 1 jaar. Mits je binnen de NHG grens blijft van een koopsom van € 254.000,-- 

‹ VorigeVolgende ›