Volg eerste-koophuis.nl op twitter Volg ons | print

Spaarhypotheek

Advertenties

Jouw huis hier verkopen?

Maak gebruik van de introductie-aanbieding: de eerste 3 maanden gratis!

De spaarhypotheek is een aflossingsvrije hypotheekvorm. Deze hypotheekvorm bestaat uit een combinatie van een (hypothecaire) geldlening en een gemengde levensverzekering. Het grootste deel van de maandelijkse betaling wordt vastgezet op een rekening waarbij je een rentevergoeding krijgt die gelijk is aan de betaalde hypotheekrente. De hoogte van het maandbedrag wordt zodanig gekozen dat aan het einde van de looptijd het opgebouwde bedrag gelijk is aan de hypotheekschuld.

Het voordeel van de spaarhypotheek is dat er niet tussentijds wordt afgelost en dat er dus volledig geprofiteerd kan worden van de hypotheekrente aftrek.

De spaarhypotheek wordt ook wel eens de meest veilige hypotheek genoemd. Het is fijn te weten dat u aan het eind van de looptijd de hypotheek kunt afbetalen.

Wanneer je niet precies weet welke hypotheek geschikt is voor jouw persoonlijke situatie kun je diverse vergelijkingsites raadplegen, zoals hypotheek assistent en verzekeringen-online. Hier kun je hypotheekadvies aanvragen en hypotheken vergelijken van verschillende geldverstrekkers.

Deze hypotheekvormen bij de grootste hypotheekverstrekkers

Lees meer

« Terug naar: hypotheekvormen